Geboortekaartjes

Een geboorte, wat een feest! Limoen Design houdt ervan! Wat is er nu leuker om het allereerste kaartje voor een nieuw, lief en klein wereldburgertje te maken? Zo’n eerste aankondiging wordt met veel enthousiasme en originaliteit gemaakt en ik probeer altijd voor de ‘Wauw!-reactie’ bij de ouders en ontvangers te gaan. Dit nieuwe wereldburgertje is uniek, dus het kaartje moet dat ook zijn! Dit geldt voor het hele pakket: envelop, adressticker, babyborrelkaartje, linten, bedeltjes, stansjes, het moet één geheel vormen.

Steigerhout en Quint

De ouders van Quint wilden een kaartje waar steigerhout in verwerkt was. Steigerhout is een absolute rage geweest onder de geboortekaarten. Hoe gaan we er toch een origineel kaartje van maken? Grote zus Milou was al op de foto geweest en de nieuwe baby moest er ook op komen. Wij zijn gaan spelen met muisjes, lintjes, stempels en natuurlijk het steigerhout. Met als eindresultaat een strak, stoer en origineel kaartje voor Quint.

Foto-frame voor Suus

De ouders van Suus wilden een vrolijk kaartje en de oudere broers en zus van Suus moesten op het kaartje komen. Het bedrijf waar Limoen Design al eerder mee heeft gewerkt had iets nieuws in de collectie, namelijk houten foto-frames waar de naam van de baby op staat. De vormgeving van de kaart is gebaseerd op de herfst, het jaargetijde waarin Suus geboren zou worden. De foto’s zijn genomen door Terenze en Linda was betrokken bij de styling en de beeldbewerking.

Emmelie en het houten bloemetje

De moeder van Emmelie had op internet een kaartje gezien waar een houten bloemetje aan hing. In dat houtje kon de naam van de baby gegraveerd worden. Alleen de vormgeving van de kaartjes vond ze niet mooi. Limoen Design heeft contact gezocht met het bedrijf, en wij mochten een eigen ontwerp aanleveren. Alles is keurig netjes en op tijd afgeleverd. Super service en een heel betaalbaar project!

Geboortesokje van Lewis

Dit idee lag al een tijd op de plank, maar niemand durfde het aan. Veel mensen vinden toch dat een kaartje moet kunnen staan en dat kan deze duidelijk niet. Daarnaast is alle tekst wel vrij klein, en dat kan ook niet aangepast worden. Maar de ouders van Lewis vonden het een super leuk idee. En niet alleen zij, de reacties waren ook lovend. En dat is geweldig om te horen!

Een magazine voor Steffi

Stoer, roze en iets anders. Dat was de briefing van de moeder. Heerlijk! Weinig grenzen en de creativiteit volop laten lopen! Het idee is geworden dat het kaartje een tijdschrift moest worden: de Beau Baby. En de vormgeving van dit kaartje is soortgelijk aan de vormgeving van een echte glossy. Alle foto’s zijn geschoten door Terenze. Linda was verantwoordelijk voor de styling en beeldbewerking.

Stoere geboortekaart voor James

De kaart van James moest een strand look & feel krijgen. De inspiratie voor deze foto kwam van het internet. Maar was de uitvoering wel realistisch? Bestaan er zwembroekjes voor newborns? Passen ze wel in een zwemband of wordt het een grote Photoshop-klus? Het is gelukt: het broekje hebben we laten haken, en de zwemband bestaat echt in dit formaat. Er is wel wat beeldbewerking gedaan, maar dan moet je goed zoeken… Voor de afwerking een lintje en een sleutelhanger met een slipper.

Strikjes en vlinders voor Joëlle

In dit kaartje zit heel wat handwerk. De moeder van Joëlle wilde graag vlinders op het kaartje. Linda had een stans gevonden die vlinders ‘knipt’. Alle vlinders op het kaartje zijn door haar en door de moeder in elkaar geknipt en geplakt. Daarna moest het lintje met het bedeltje van een hart er ook nog aan. Eindresultaat: een origineel en heel lief kaartje!

Een label voor Dewi

De moeder van Dewi en Linda hebben samen heel wat kopjes thee gedronken om tot het idee van dit kaartje te komen. Ons originele idee was helaas niet realistisch, maar uiteindelijk is gekozen voor een labeltje. Voor de afwerking is gekozen voor een wit satijnen lintje met daaraan een bedeltje met een zilveren speentje met daaraan nog een kaartje voor de babbyborrel.

Yara de vlinder

Een kleurrijke en vrolijke kaart zonder al te veel toeters en bellen moest het worden voor de kaart van Yara. Yara betekent vlinder, dus deze vlinder moest samen met een versje op de kaart komen. De illustraties zijn door Linda zelf getekend.

Lief kaartje van Milou

De ouders van Milou wilden graag een echt lief kaartje hebben voor hun eerste kindje. Met kleine beestjes, lieflijk en ook graag een foto van de baby erop.

Voor de opmaak is gekozen voor een illustratie van een boom met vlinders en lieveheersbeestjes. De foto is gemaakt door Terenze.

A3 geboorteposter van Quin

De ouders van Quin wilden graag hun eigen leven in het geboortekaartje verwerken. Stad en land zouden daarin moeten samenkomen en er mocht ook naar voren komen dat papa altijd werkzaam in het theater was geweest. Oh en het moest ook nog een beetje de look & feel van een geboortekaart worden… Limoen Design heeft toen een A3 geboorteposter voorgesteld waarin de ‘premiere’ van Quin werd aangekondigd. De posters zijn in een koker met confetti opgestuurd. Dat levert gegarandeerd een reactie op…

Geboortekaart met lintje van Ruben

De ouders van Ruben wilden graag dat de oudere broer Thomas gefotografeerd werd voor op de kaart. Terenze en ik zijn samen naar het gezin thuis gegaan en hebben uiteindelijk deze hele schattige foto kunnen maken. Werken met kleine kinderen is super leuk, maar het is altijd afwachten hoe de pet van deze kleintjes staat en of dat wat je in gedachte hebt wel uitgevoerd kan worden. Maar dat houdt het spannend en vooral uitdagend! Dit is een dubbelzijdige kaart geworden die is afgewerkt met een wit satijnen lint, zodat je deze kaart kan ophangen.