Huisstijlen

Om een logo te ontwerpen en om deze in een huisstijl door te ontwikkelen vindt Limoen Design het prettig om eerst met de klant om de tafel te gaan zitten. Luisteren naar wat de wensen zijn, polsen wat hij of zij wil uitstralen, wat er wel mooi wordt gevonden en wat niet… Gewoon even ‘proeven’ en ‘aanvoelen’ welke kant het op moet gaan.

Richard de Wildt – Hovenier

Richard is een jonge startende ondernemer, en het enige wat hij wist was dat de huisstijl blauw moest worden, net als zijn bus! Ik heb meerdere ontwerpen bedacht en gemaakt en na overleg hebben we gekozen voor een ontwerp wat best chique uitstraling heeft. Het logo is uitgewerkt en ik heb DTP-werkzaamheden verricht aan briefpapier, envelop, visitekaart. Ook is het logo mooi uitgekomen op de bedrijfskleding. Het wachten is nog op een sticker voor op de bus.

Sedurre – Exclusieve lingerie

Exclusief en uniek, dat moest deze huisstijl uitstralen, want dat waren de producten ook. En dat is mede door het zilver op zwart zeker wel gelukt. Naast de vaste huisstijl-elementen als briefpapier, envelop en visitekaart heb ik ook klantenkaarten, flyers, reclame-boekjes, luxe tasjes, linten en stickers ontwikkeld en geproduceerd.

André Hopman – Loon- en verhuurbedrijf

We zitten in een groene regio hier in Abcoude. André zit tussen veel loon- en verhuurbedrijven in. Hij wilde iets anders dan al zijn con-collega’s. Wel groen, maar geen typische beelden van het internet af. Daarom heb ik gekozen voor een sticker-achtig ontwerp. Lekker duidelijk en herkenbaar, maar net wat anders dan de rest. Ook dit ontwerp is doorgevoerd in briefpapier, envelop, visitekaart, werkkleding  en diverse stickers.

Historisch Groen Beheer – Met raad en daad

Dit bedrijf richt zich op het praktische beheer van historisch groen. Denk aan grote (paleis-)tuinen. De opdrachtgever had zelf de wens om het ‘uiltje’ op één of andere manier te werken in het logo. Dat heb ik gedaan en ik heb het op een speelse manier laten terugkomen in de rest van de huisstijl-elementen.

PSc – Recruitment for Science Professionals

People in Science is een werving en selectiebureau dat gericht is op mensen met een Betaopleiding en -achtergrond. De ontwikkeling ging eigenlijk heel snel en makkelijk. De kleur was bepaald door de klant en ik was er snel uit dat alles een ‘schei- en natuurkundige’ look&feel moest krijgen. Dit is uitgewerkt in briefpapier en visitekaart. Daarnaast zijn er ook informatiebladen voor kandidaten en opdrachtgevers ontworpen. PSc staat vaak op grote beurzen, daarvoor zijn verschillende standpanelen opgemaakt en uitgewerkt.

Chris Cars – Auto-import, inkoop en verkoop

Deze jonge ondernemer is vooral met de kleinere sportieve auto’s in de weer. Zijn leeftijd en het product waren voor mij redenen om een snelle en hippe huisstijl te bedenken en ontwikkelen, maar wat ook allure en professionaliteit uitstraalt. Jong en oud moet zich prettig voelen om met Chris Cars zaken te doen.

Ronald Koster – Onderhoud- en herstelwerkzaamheden

Ronald is een van de velen in zijn soort in de regio Abcoude. Het was dus van belang om iets ‘anders’ te ontwerpen. Hij wilde ook met een bestickerde bus gaan rondrijden, dus er moest iets origineels op komen. Geen hamer, geen meetlint, maar een grafische oplossing. Hij biedt veel aan, dus met beeld zou dat onduidelijk worden. Zijn naam moest eruit springen i.v.m. de concurrentie. Zo gezegd zo gedaan.

Bos – Meubelmaker en Timmerwerken

Bij deze opdracht adviseerde ik absoluut de hamertjes met spijkers vermijden. Ik wilde iets originelers proberen en gelukkig stond de klant daar voor open. Wij zijn bij deze houtnerf uitgekomen en deze heb ik in het briefpapier, de envelop en het visitekaart laten terugkomen. Doordat de nerf ook verwerkt is in het logo, is de huisstijl ook heel herkenbaar op stickers, zoals bijvoorbeeld op de bus.

Meijer Hovenier – Hovenier

Nico Meijer was op zoek naar een gepaste huisstijl voor zijn hoveniersbedrijf. Het legt niet alleen tuinen aan, maar Nico is onder andere gespecialiseerd in het maken van beplantingsplannen. Een huisstijl met planten had toch wel de voorkeur. Het is een ‘iconisch’ en daardoor heel duidelijk ontwerp geworden met frisse natuurlijke kleuren. De huisstijl is doorontwikkeld in briefpapier, envelop, visitekaart en ook zijn bus is beplakt. Daarnaast zijn er al diverse flyers gemaakt in dezelfde frisse stijl.

IHTOM – Human Resource

IHTOM is gespecialiseerd in verzuimbeleid en preventie. Hoe moest dat nou eens vormgegeven gaan worden… Uiteindelijk heb ik gekozen om de ‘O’ te vervormen en er een Matroesjka reeks van te maken. Het moest wel één geheel en leesbaar blijven. Waarom Matroesjka? Die stonden voor mij symbool voor alle soorten en maten mensen aan wie IHTOM hulp kon verlenen. Het ontwerp is goedgekeurd en in de uitwerking van briefpapier, envelop en visitekaart is dit logo goed tot zijn recht gekomen.

Stal Meerzicht – Trainings- en handelstal

Als je een huisstijl mag ontwikkelen voor een training- en handelstal dan kom je natuurlijk niet onder het gebruik van een paard uit. Door het frisse kleurgebruik heb ik geprobeerd om het allemaal net wat unieker te laten ogen dan alles wat er al bedacht en gemaakt is.  De DTP-werkzaamheden van briefpapier, envelop, visitekaart en stickers voor op de trailers zien er strak en professioneel uit.

G&G – Loon- en verhuurbedrijf

Dit loon- en verhuurbedrijf had al een huisstijl, namelijk een standaard kiepwagentje van het internet met de naam van het bedrijf eronder in de Times. Het werd tijd voor iets anders. Het verzoek was om bij de vormgeving geen beelden te gebruiken, maar met een grafische oplossing te komen. Een origineel ontwerp voor een loon- en verhuurbedrijf dus. De huisstijl is doorgevoerd in briefpapier, envelop en visitekaart. Tevens is er werkkleding verschenen met dit strakke logo erop.

Hylckama – Project Management & Communicatie

In eerste instantie ben ik voor Hylckama – Leisure & Events ingeschakeld om een blik te werpen op de huisstijlontwikkeling die toen gaande was bij een andere vormgever. De conclusie was dat dat niet was wat de klant wilde uitstralen. Het moet zakelijker en strakker. Ik heb een grafische oplossing gezocht die tijdloos is, professionaliteit uitstraalt en zelfs een tikkeltje chique oogt door het zilver dat in het drukwerk wordt gebruikt. De huisstijl is doorgevoerd in briefpapier, envelop en visitekaart. Tevens is er een ontwerp gemaakt voor een website die extern is gebouwd.