Overige kaarten

Voor iedere gelegenheid kan er een kaart nodig zijn: een verjaardag, een overlijden, een verhuizing, Kerstmis, een huwelijk of noem het maar op. Limoen Design bedenkt en ontwerpt deze kaarten in samenspraak met de klant. Moet het strak en zonder poespas, zit er haast bij, geen enkel probleem. Maar altijd probeer ik origineel te zijn in de ontwerpen die ik aandraag.

Trouwkaart Arjuna en Myrthe

Deze staande A5 uitnodiging moest in het Engels/Nederlands worden opgemaakt. Door de uitnodiging om te draaien bepaal je dus welke taal het wordt. De vormgeving is strak, maar door de kleur blijft het ook vrolijk. De kartonwikkel houdt de uitnodiging en de losse kaart met aanvullende gegevens bij elkaar en maakt het een mooi geheel.

Trouwkaart Dominiek en Ingrid

Voor deze vierkante trouwkaart was de vraag of er een middeleeuws papiertintje erin verwerkt kon worden. Het feest zou op de boerderij van de bruidegom zijn ouders zijn, dus wat foto’s van het koppel in die omgeving was ook een wens. Met deze gegevens ben ik aan de slag gegaan en is dit kaartje tot stand gekomen. Een uitstapje qua fotograaf: deze keer heb ik Arthur de Bock gevraagd.

Verjaardag: Sixty and still Fabulous

Een vierkante kaart voor drie dames die 60 jaar worden. Drie hele ‘normale’ dames die tijdens de bespreking lacherig spraken over een facelift. Iets dat toch wel een ver van hun bed show is. Gevolg: laten we dan een ludieke kaart maken met als thema die facelift die we niet nodig hebben, omdat ze zonder ook sixty and still fabulous zijn! Fotografie door Terenze.

Verjaardag: Veertig

Een oblong (lang en liggend) formaat kaartje voor vier vriendinnen die samen hun 40ste verjaardag wilden vieren. Voor deze uitnodiging waren ze al met Terenze op stap geweest voor een fotoshoot. De vraag was of Limoen Design er een leuk, speels en vrolijke uitnodiging van wilde maken.

Trouwkaart Henri en Karen

Wat ik zo fijn en prettig vind, is het één op één contact met de klant. Je komt dan zoveel persoonlijke dingen te weten. In dit geval was het speciale dat het huwelijks aanzoek van Henri in New York is geweest. Daar hadden ze een foto van, maar die was niet heel best van kwaliteit. Ze wilden deze foto wel verwerken in de kaart. Limoen Design heeft toen een kaartje voorgesteld waarop de skyline van New York zichtbaar is en ook de gewenste foto is verwerkt. Zo persoonlijk en daarom ook erg origineel.

Verhuisbericht Erwin en Patricia

Ook verhuiskaarten worden door mij gemaakt! Het verzoek voor bovenstaande kaartjes was een snel en goedkoop kaartje. Bij deze. Het zijn simpele maar doeltreffende kaarten geworden: onmiskenbaar een verhuisbericht.

De trouwkaart van Charles en Marleen

Dit bruidspaar wilde graag een klassiek kaartje, niet te kleurrijk. Maar het moest niet strak en saai worden. Er is gekozen voor neutrale tinten, maar door de speelse typografie en door de tierelantijntjes in het beeldmateriaal is het een moderne kaart geworden met een klassieke uitstraling.

De kerstkaart van Petrogas

Al jaren maakt Limoen Design het ontwerp voor de kerstkaart van Garagebedrijf Petrogas. Elke keer probeer ik toch weer een andere en originele opmaak te bedenken en ontwerpen. Elk jaar met een foto van het team.